________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Ωραίο το ρεπορτάζ του Ελληνικού EURONEWS, όμως δεν αναρωτήθηκε καν, για το πως δεν πήγε η αστυνομία να την κλείσει την καντίνα, μιας και είναι οφθαλμοφανές πως αυτό το πράγμα που έστησαν δεν έχει άδεια...
...Και όχι μόνο δεν αντιδρά γι αυτό, αλλά όπως θα καταλάβετε και σεις από το ύφος της δημοσιογράφου, επαινεί κιόλας την όλη κίνηση, χωρίς να νοιάζεται για την υγεία των ανθρώπων

Να ενημερώσουμε για όσους δεν ξέρουν. ότι, δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα... Απαγορεύεται δια νόμου η δημόσια σίτιση χωρίς άδεια. Όσοι Έλληνες έστησαν σισίτιο για απόρους, κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα.

Το όλο σκηνικό πάντως, εμάς μας φέρνει στο μυαλό την "ζούγκλα" του Καλαί της Γαλλίας

Δείτε λοιπόν το ρεπορτάζ

Ήρθε στην Ελλάδα από την Συρία, έκανε αίτηση ασύλου αλλά αποφάσισε να μην αφήσει το μέλλον του στην τύχη.

Ο Αχμέντ αν και δεν είχε καμία σχέση με τη μαγειρική όταν ήρθε στη χώρα μας, κατάφερε να μάθει και να ανοίξει μαζί με άλλους πρόσφυγες μια καντίνα που πουλάει φαλάφελ στον προσφυγικό καταυλισμό του Σκαραμαγκά.

Η καντίνα λειτουργεί με επιτυχία. Αυτήν επιλέγουν καθημερινά για το μεσημεριανό τους οι εθελοντές των μη κυβερνητικών οργανώσεων που βρίσκονται στο καταυλισμό αλλά και οι πρόσφυγες που έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν κάτι.

«Οι πρόσφυγες που είχαν την ιδέα να φτιάξουν αυτή την καντίνα, ήθελαν να δώσουν στους ανθρώπους εδώ ένα τρόπο για να κερδίσουν χρήματα», λέει ο Αχμέντ. Στόχος τους είναι να κατακτήσουν ένα είδος ανεξαρτησίας.

Περισσότεροι από 60.000 μετανάστες και πρόσφυγες κυρίως από το Ιράκ, τη Συρία και το Αφγανιστάν ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα. Πολλοί από αυτούς μένουν εδώ πάνω από ένα χρόνο και όσο περιμένουν απάντηση για την αίτηση ασύλου που έχουν κάνει προσπαθούν να χτίσουν μια ζωή.
Δείτε κι εδώ
loading...Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours