________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Τι να σου πω, τι να μου πεις... 
Είχαμε το κάστανο πριν λίγο καιρό, έχουμε τώρα και τον Χριστό που δέρνει...
Άντε και είναι έτσι τα πράματα, ποιο το μήνυμα στους ανθρώπους από όλο αυτό;
Αυτά είναι τα μηνύματα του Χριστού; Ξαπλώστε να σας χτυπά η Εικόνα μου και άλλα τέτοια διάφορα;
Δεν θέλουμε να εισέλθουμε περισσότερο, όμως καημό το χουμε, μια φορά να ακούσουμε έναν ιερέα, να πει "Χαρείτε την Ζωή" όπως άλλωστε είπε και ο Χριστός...

Για να δούμε το ρεπορτάζ...

Συγκεκριμένα, στην Ιερά Μονή της Μεταμορφόσεως του Σωτήρος των Νικητών Καβάλας η οποία είναι «ένα ακόμη ταπεινό εργαστήρι της προσευχής, μια πραγματική όαση μέσα στη σημερινή υλόπνικτη εποχή μας» σύμφωνα με λόγια ντόπιων πιστών, υπάρχει η εικόνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού, η οποία σύμφωνα με τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς χτυπιέται μόνη της και κάνει και θόρυβο. 

Το ιδιαίτερο και το πιο βασικό χαρακτηριστικό της εικόνας, σύμφωνα πάντα με τους πιστούς, είναι το θαυμαστό γεγονός της κινητικότητάς της. Σε ώρες απροσδιόριστες και κυρίως κατά την πανήγυρή της, όταν οι χιλιάδες πιστοί την μεταφέρουν με ευλάβεια και σεβασμό κατά τη διάρκεια της λιτανείας της ή την κρατούν στα χέρια τους κατά την ακολουθία του «Άγιασμού» και της «Παρακλήσεως», τότε η εικόνα παρουσιάζει θαυμαστά κινητικά σημεία «χτυπάει», όπως λένε οι Χριστιανοί. 

Δεν είναι εξακριβωμένο για το ποια είναι η ερμηνεία αυτού του χτυπήματος, όπως δηλώνουν οι πιστοί. Πάντως κατά την άποψη εκπροσώπων της Εκκλησίας μας, αλλά και κατά την κοινή συνείδηση των πιστών, το «χτύπημα» αυτό δεν έχει μάλλον σχέση ούτε με την «αμαρτωλότητα» του Χριστιανού, ούτε με την «αγιότητά» του, αλλά ούτε και με την ψυχική διάθεση αυτού. Ίσως να υποδηλώνει προειδοποίηση κάποιου θείου μηνύματος που οπωσδήποτε όμως, τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή, δεν είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε.

Δείτε κι εδώ
loading...Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours