________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Η «βασίλισσα» των αιθέρων είναι Ελληνίδα. Κατερίνα Στεφανίδη τη λένε και το όνομά της γράφτηκε με χρυσά γράμματα και στο Λονδίνο.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο επί κοντώ παρατάχθηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στη βρετανική πρωτεύουσα, με στόχο το χρυσό μετάλλιο και φρόντισε να το προσθέσει στην πλούσια τροπαιοθήκη της. Όχι που θα το έχανε…

Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο είχε φέτος, σε δαιμονιώδη φόρμα ήταν, οπότε είχε όλα τα εχέγγυα για την επιτυχία, που εν τέλει ήρθε στο Λονδίνο.

Για να φτάσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, χρειάστηκε να παλέψει με την Αμερικανίδα, Νιούμαν, η οποία όμως υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Στεφανίδη, που χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το μόνο μετάλλιο που έλειπε από την 27χρονη άλτρια, μετά τα χρυσά στο Ευρωπαϊκό του 2016 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του προηγούμενου καλοκαιριού.

Πως κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Από τα 4.65μ. ξεκίνησε τις προσπάθειές της η χρυσή Ολυμπιονίκης, με το άλμα της, που ήταν επιτυχημένο να μην μεταδίδεται ποτέ.

Ακολούθως ο πήχης ανέβηκε στα 4.75μ, για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία υπέρέβη και αυτό το ύψος με ένα εξαιρετικό άλμα, ενώ η Κατερίνα μας δεν είχε πρόβλημα ούτε στα 4.82μ. τα οποία πέρασε με την πρώτη προσπάθεια.

Στα 4.89μ. είχε αποτυχημένη προσπάθεια, ωστόσο ανέβασε τον πήχη στα 4.91μ., άλμα που πέρασε με επιτυχία και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ.

Καλύτερο άλμα η Σάντι Μόρις είχε στα 4.75μ. καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, ενώ το χάλκινο μετάλιο πήραν δύο αθλήτριες με 4.65μ, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015). Ο δύο αθλήτριες είχαν τις ίδιες προσπάθειες και μοιράστηκαν το χάλκινο.

Δείτε κι εδώ
loading...Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours