________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

 Συστατικά

    1 φαγκρί 500 γρ.  
    ½ κ.γ. αλάτι
    ¼ κ.γ. πιπέρι
    2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
    20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
    1 κρεμμύδι ξερό
    1 πιπεριά τσίλι
    1 κ.σ. ζάχαρη
    200 γρ. λευκό κρασί
    20 γρ. σόγια σως
    1 ματσάκι φρέσκα φύλλα βασιλικού
    θυμάρι, ψιλοκομμένο
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    1 λεμόνι, για το σερβίρισμα


Μέθοδος Εκτέλεσης

    Καθαρίζουμε το ψάρι από λέπια και εντόσθια. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε με μία πετσέτα. Κάνουμε 3 χαρακιές, από κάθε μεριά (όχι πολύ βαθιά ώστε να φτάσει στο κόκαλο) και τρίβουμε με αλάτι και πιπέρι το δέρμα του.
    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι που να χωράει το ψάρι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι είναι αρκετά ζεστό τοποθετούμε το ψάρι από τη μία μεριά και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Με μία σπάτουλα αναποδογυρίζουμε το ψάρι και το ψήνουμε από την άλλη μεριά για 3-4 λεπτά.

    Με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε λίγο τη σάρκα στο κέντρο του ψαριού και βλέπουμε αν είναι ψημένο. Θα πρέπει να έχει ασπρίσει το κρέας του και να ξεκολλάει εύκολα από το κόκαλο. Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε μία πιατέλα σερβιρίσματος.
    Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το τζίντζερ κομμένο σε λεπτές λωρίδες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 0,5 εκ., την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
    Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόγια σως.
    Ρίχνουμε τα μισά φύλλα βασιλικού, το θυμάρι ψιλοκομμένο και το ξύσμα από το λεμόνι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.
    Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω στο ψάρι και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και το λεμόνι κομμένο σε φέτες.
    Σερβίρουμε αμέσως.
akis
Δείτε κι εδώ
loading...


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Αν δεν λειτουργεί το κουμπί, κάντε copy - paste
την διεύθυνση

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours