________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR


Όταν ο σύζυγος της Les Milne διαγνώστηκε με την νόσο  του Πάρκινσον, ήταν μόλις 45 ετών. Η Joy το είχε "μυρίσει" 10 χρόνια πριν.

Η Joy Milne δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα. Διαθέτει ένα σπάνιο χάρισμα που σώζει ζωές! Μπορεί να μυρίσει την νόσο του Πάρκινσον 10 χρόνια πριν αυτή εκδηλωθεί. Όταν ο σύζυγος της Les Milne διαγνώστηκε με την νόσο  του Πάρκινσον, ήταν μόλις 45 ετών. Η Joy το είχε "μυρίσει" 10 χρόνια πριν.

«Ο σύζυγός μου Les, ήταν γιατρός και εγώ δούλευα ως νοσοκόμα. Τον θυμάμαι να μπαίνει στο νοσοκομείο και να μυρίζω μια ιδιαίτερη μυρωδιά κατά την είσοδό του», περιγράφει. Η Joy νόμιζε ότι ήταν θέμα προσωπικής υγιεινής του συζύγου της, όμως η αλήθεια ήταν άλλη.

Όταν έγινε η διάγνωση η Joy γνώρισε άτομα με την ίδια νόσο και παρατήρησε ότι όλοι έχουν μια χαρακτηριστική μυρωδιά. Μόλις η ιστορία της με την εξαιρετική όσφρηση της έγινε γνωστή, την πλησίασαν ιατρικά κέντρα με σκοπό να βοηθήσει στην έρευνα ενός τεστ διάγνωσης για το Πάρκινσον. Αρχικά, το πείραμα είχε σκοπό να δουν αν η Joy μπορεί να διακρίνει ποια δείγματα αντιστοιχούν σε πάσχοντες και ποια σε μη με την ίδια να το πετυχαίνει.

«Είμαι κάτι ανάμεσα σε σκύλο και άνθρωπο! Και δεν το παίρνω ως προσβολή αυτό, το θεωρώ πολύ καλό. Μπορώ να μυρίσω καλύτερα από το μέσο άνθρωπο!», δηλώνει η ίδια στην κάμερα του BBC.

Ο Les πέθανε στα 65 του χρόνια. Για 20 χρόνια ζούσε με τη νόσο του Πάρκινσον που ακόμη δεν έχει βρεθεί θεραπεία. «Είναι δύσκολο να βλέπεις τον σύντροφό σου σε τέτοιο σημείο… Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τα τεστ και να βρεθεί κάποια στιγμή μια θεραπεία», καταλήγει.

Δείτε κι εδώ
loading...


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Αν δεν λειτουργεί το κουμπί, κάντε copy - paste
την διεύθυνση

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours