________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Και κατάφεραν δηλαδή οι άφραγκοι να πείσουν τις 140 χώρες (που μας έχουν ζαλίσει τα ΜΜΕ) να τους αναγνωρίσουν, κόντρα στην διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα, που γελάει με τον ψευτομακεδονισμό τους, και όχι η Ελλάδα που είναι στους κορυφαίους και πασίγνωστους πολιτισμούς του πλανήτη Γη; Προσπάθησε κάποια κυβέρνηση να αντισταθεί πραγματικά σε όλο αυτό; Αν π.χ. πήγαινε η Ελλάδα σε ένα Κράτος, από τα μικρά εννοείται, κι έλεγε, "ή αυτούς ή εμάς", ποιο λέτε να ήταν το αποτέλεσμα; Σαφέστατα θα προτιμούσαν εμάς και θα αγνοούσαν πλήρως τους σκοπιανούς.
Αλλά τι λέω... Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ κυβέρνηση, παρά μόνο τοποτηρητές των ξένων αφεντικών, και ότι καλό πάθαμε τα τελευταία 200 χρόνια που έχουμε Κράτος (λέμε τώρα), ήταν επειδή έτσι βόλευε τα αφεντικά. Το έχουν καταλάβει αυτό οι Έλληνες, γι αυτό οι μισοί τουλάχιστον, δεν πατάνε να ψηφίσουν στις δήθεν εκλογές... τους.

Θα θελα να πω εδώ, ότι το ότι οι σκοπιανοί παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία είναι ένα ψέμα και έχει ως εξής...
Ποτέ οι σκοπιανοί δεν είπαν ότι είχαν σχέση με τον Φίλιππο και τον Μ. Αλέξανδρο. Αυτό που έλεγαν και διέδιδαν πάντα, έως και σήμερα, είναι το ότι ήρθαν στην περιοχή της Μακεδονίας, ενώθηκαν με τον τοπικό πληθυσμό, ο οποίος πληθυσμός αφανίστηκε με τον καιρό και έμειναν αυτοί ως διάδοχοι τους... Ναι. Ακόμα χειρότερα δηλαδή...
Γι αυτό και ο Δημητρώφ είπε στους σκοπιανούς, για να δικαιολογήσει το προσύμφωνο που υπέγραψε (προσύμφωνο είναι και όχι συμφωνία), ότι θα πρέπει και στους Έλληνες να αναγνωρίσουμε πως έχουν Μακεδόνες. Δηλαδή, ότι ο τοπικός πληθυσμός της Μακεδονίας δεν αφανίστηκε εντελώς... 
Κανένα ΜΜΕ δεν σας είπε τα παραπάνω, μιας και η δουλειά τους είναι να θολώνουν το τοπίο και όχι να το ξεδιαλύνουν.

Το ρεζουμέ είναι, πως τίποτε δεν χάθηκε, και ας τα λαμόγια της δημοσιογραφίας παρουσιάζουν ως τετελεσμένο την τάχα μου συμφωνία...

Για τη συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, το αν αυτή η συμφωνία θα περάσει από το εσωτερικό της χώρας του και το κατά πόσο υπάρχει διαχωρισμός των «Μακεδόνων των Σκοπίων» από αυτούς της ελληνικής επικράτειας, μίλησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Hardtalk του BBC.

Αρχικά ο κ. Ζάεφ ανέφερε με χαμόγελο ότι είναι βέβαιος ότι πάνω από το 70% των πολιτών των Σκοπίων θα ψηφίσει υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας στο επερχόμενο δημοψήφισμα, το οποίο προγραμματίζεται είτε για τον Σεπτέμβρη είτε για τον Οκτώβριο.Στη συνέχεια σχολίασε για τις αντιδράσεις από τους εθνικιστές των Σκοπίων ότι «έχω ακόμα τα σημάδια μου από την επίθεση που δέχθηκα. Με κατηγορούν ότι είμαι προδότης και ότι πρόδωσα την ιστορία μας και το όνομά μας. Εγώ παρόλα αυτά είμαι χαρούμενος γιατί επιτέλους κλείσαμε το ζήτημα της ταυτότητάς μας. Είναι ένα ιστορικό γεγονός ότι αποτελούμε μέρος, το βόρειο μέρος, της ιστορικής αυτοκρατορίας της Μακεδονίας».

«Αλλάξαμε το όνομα του αυτοκινητοδρόμου και του αεροδρομίου αλλά δεν πρόκειται να ρίξουμε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό άλλωστε χρειάζεται χρήματα για να γίνει. Εμείς χρειαζόμαστε τα χρήματα για άλλες δουλειές. Όπως το να χτίσουμε σπίτια και κτίρια», σχολίασε ο Ζάεφ όσον αφορά τις κινήσεις καλής θέλησης που έκανε το προηγούμενο διάστημα η ΠΓΔΜ.

Για τις αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων κομμάτων στα Σκόπια και στην Ελλάδα ο κ. Ζάεφ είπε ότι «είναι “copy paste” και πανομοιότυπες. Aυτό καταδεικνύει ότι η συμφωνία είναι ισορροπημένη. Καλώ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει μια ευκαιρία στην συμφωνία των Πρεσπών καθώς υπάρχουν οι Έλληνες Μακεδόνες και οι Μακεδόνες των Σκοπίων. Διαφορετική ιστορία και πολιτισμοί».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου εάν φοβάται ότι οι επόμενες κυβερνήσεις των Σκοπίων θα επιδιώξουν μια «Μεγάλη Μακεδονία» απάντησε ότι «ο Μέγας Αλέξανδρος είχε τη Μεγάλη Μακεδονία. Εμείς έχουμε μόνο τη δική μας και προσπαθούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας με τους Έλληνες».

Τέλος ανέφερε ότι ανησυχεί για τη μικρή πλειοψηφία που θα κληθεί να κυρώσει τη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλά, όπως σχολίασε, πιστεύει ότι όλοι θα κάνουν αυτό που πρέπει.
MATI GR
Δείτε κι εδώ
loading...


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Αν δεν λειτουργεί το κουμπί, κάντε copy - paste
την διεύθυνση

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours