________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Σε μια προσπάθεια να κάνουν τους Νοτιοκορεάτες να εκτιμήσουν τη ζωή κάποιες εταιρείες τους καλούν να πρωταγωνιστήσουν στις... κηδείες τους

Η Νότια Κορέα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο, ενώ κάθε μέρα έως και 40 άτομα αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, λόγω τους στρες που αντιμετωπίζουν, κυρίως όσον αφορά στην επαγγελματική τους ζωή.Έτσι, μερικές εταιρείες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα... χέρια τους και σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους χιλιάδες εργαζόμενους που πάσχουν από κατάθλιψη και σκέφτονται την αυτοκτονία, κατέληξαν σε μια πρωτότυπη και αμφιλεγόμενη -για κάποιους- ιδέα.

Κι όμως, σε μια προσπάθεια να κάνουν τους Νοτιοκορεάτες να εκτιμήσουν τη ζωή, κάποιες εταιρείες τους καλούν να προσποιηθούν τους πεθαμένους και να πρωταγωνιστήσουν στις... κηδείες τους.

Πριν μπουν στα φέρετρα βλέπουν βίντεο με ανθρώπους που υποφέρουν αλλά «παλεύουν»

Έτσι, όλοι μαζί μαζεύονται σε μεγάλες αίθουσες, όπως αυτή που απεικονίζεται στο παρακάτω βίντεο από μια εταιρεία προσλήψεων, ντύνονται στα λευκά, γράφουν αποχαιρετιστήριες επιστολές σε φίλους και οικογένεια και στη συνέχεια μπαίνουν μέσα στα φέρετρά τους!

Επίσης, πριν «πεθάνουν» οι υπεύθυνοι τους δείχνουν βίντεο με ανθρώπους που υποφέρουν αλλά δεν παραιτούνται από τη ζωή, όπως για παράδειγμα ένα άτομο που έχει καρκίνο αλλά παλεύει για τη ζωή ή ένα παιδί που γεννήθηκε χωρίς άκρα, αλλά κατάφερε να κολυμπήσει.

Το μακάβριο αυτό τελετουργικό είναι, σύμφωνα με εκείνους που το εμπνεύστηκαν, μια άσκηση για να «δεθούν» μεταξύ τους οι εργαζόμενοι, να μάθουν να εκτιμούν τη ζωή και να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται.
Δείτε κι εδώ
loading...


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Αν δεν λειτουργεί το κουμπί, κάντε copy - paste
την διεύθυνση

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours