________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Στη σύλληψη μιας 18χρονης κοπέλας, επειδή ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram στο οποίο χόρευε στους ρυθμούς της μουσικής, προχώρησαν οι Αρχές του Ιράν. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ένα κύμα συμπαράστασης προς την έφηβη κοπέλα, καθώς πολλές γυναίκες άρχισαν με τη σειρά τους να ποστάρουν ανάλογα βίντεο στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με τις ακτιβίστριες, η Μαεντέχ Χοζαμπρί, που έχει παραπάνω από 600.000 ακόλουθους στο Instagram, είναι μια από τις πολλές γυναίκες της χώρας που χρησιμοποιούν αυτή την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν συλληφθεί. Οι ταυτότητες των υπολοίπων γυναικών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, σύμφωνα με τον Guardian.

Δείτε την ταινία PERSEPOLIS εδώ και θα κατανοήσετε πλήρως τι τραβάνε οι άνθρωποι στο Ιράν από τον ισλαμισμό

H Χοζαμπρί, όπως και οι υπόλοιπες ακτιβίστριες που συνελήφθησαν, εμφανίστηκαν στην Κρατική Τηλεόραση, όπου και «ομολόγησαν» τις πράξεις τους. Οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι αυτές οι ομολογίες δεν έγιναν με τη θέλησή τους, κάνοντας λόγο για μια τακτική που χρησιμοποιούν συχνά οι Αρχές του Ιράν.

Η συμπαράσταση στη 18χρονη μέσω του internet έρχεται κατά κύματα, με βίντεο και μηνύματα, με τη χρήση του hashtag «ο χορός δεν είναι έγκλημα».

Η ιρανική κυβέρνηση έχει αυστηρούς κανόνες αναφορικά με τα ρούχα που επιτρέπεται να φορούν οι γυναίκες, ενώ απαγορεύεται και ο δημόσιος χορός με άνδρες, με εξαίρεση εάν αυτός γίνεται μπροστά σε μέλη της οικογένειας. Σύμφωνα με τη Χοζαμπρί, αυτός ο χορός «δεν ήταν για να τραβήξει την προσοχή. Είχα μερικούς οπαδούς και αυτά τα βίντεο ήταν για αυτούς. Δεν είχα καμία πρόθεση να ενθαρρύνω τους άλλους να κάνουν το ίδιο... Δεν δούλευα με μια ομάδα, δεν έλαβα καμία εκπαίδευση. Κάνω μόνο γυμναστική». Ωστόσο, μένει να φανεί κατά πόσο οι συγκεκριμένες αιτιολογήσεις θα γίνουν δεκτές από τις πολύ αυστηρές ιρανικές Αρχές. 
Δείτε κι εδώ
loading...


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Αν δεν λειτουργεί το κουμπί, κάντε copy - paste
την διεύθυνση

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours