________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Η αστυνομία γνωστοποίησε την Κυριακή ότι πιθανόν εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μέσα στο τέμενος κοντά στην πόλη Ντέρμπαν όπου διαπράχθηκε μια θανάσιμη επίθεση με μαχαίρια την περασμένη εβδομάδα.

Η Νότια Αφρική μαστίζεται από βίαια εγκλήματα και κοινωνικές εντάσεις που συνδέονται με τη φτώχεια και τις τεράστιες εισοδηματικές ανισότητες, αλλά μέχρι την περασμένη εβδομάδα σπανίως σημειώνονταν σε αυτή τη χώρα επιθέσεις τζιχαντιστών, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές της Αφρικής.

«Πυροτεχνουργοί βρίσκονται στο τέμενος και θα μας αναφέρουν εάν πρόκειται για

εκρηκτικό μηχανισμό ή όχι», δήλωσε ο Σιμφίβε Μλόνγκο, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Κατεπειγουσών Εγκληματικών Ερευνών, μιας μονάδας ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας που έχει το προσωνύμιο «Γεράκια».

Σύμφωνα με τον Μλόνγκο, η αστυνομία είχε ερευνήσει το τέμενος την Παρασκευή, αλλά δεν είχε βρεθεί τίποτε ύποπτο τότε.

Πλάνα που μετέδωσε το νοτιοαφρικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο NCA εικονίζουν μια μεγάλη αστυνομική δύναμη ανεπτυγμένη στο τέμενος και πιστούς και διερχόμενους στο εξωτερικό του, εκατοντάδες μέτρα από τις ταινίες με τις οποίες η αστυνομία οροθέτησε τον χώρο.

Ο Πρεμ Μπάλραμ, εκπρόσωπος της Reaction Unit, μιας ιδιωτικής εταιρείας ασθενοφόρων, δήλωσε, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο News24, ότι οι πιστοί που βρίσκονταν μέσα στο τέμενος και περίοικοι απομακρύνθηκαν στην περιοχή όταν «βρέθηκε ένας μηχανισμός που έμοιαζε με βόμβα μέσα στο κτίριο».

Την περασμένη Πέμπτη, τρεις άνδρες, που έφεραν όπλα και μαχαίρια, επιτέθηκαν στους πιστούς στο τέμενος αυτό κοντά στο Ντέρμπαν. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, καθώς οι δράστες του έκοψαν τον λαιμό με μαχαίρι--κατά μία πηγή, επρόκειτο για τον ιμάμη--και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.

Δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα συλλήψεις υπόπτων για την επίθεση της Πέμπτης, διευκρίνισε ο Μλόνγκο.
zougla.gr
Δείτε κι εδώ
loading...


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Αν δεν λειτουργεί το κουμπί, κάντε copy - paste
την διεύθυνση

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours