________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Αποτυχημένη χαρακτήρισε τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή του σε επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος.

Μεταξύ άλλων, ο Καγκελάριος απέδωσε την ευθύνη της λαθεμένης πολιτικής στην ηγεσία

της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης των προηγούμενων ετών.

Την ίδια ώρα, περιγράφοντας τους στόχους της εκ περιτροπής προεδρίας της Αυστρίας στην Ε.Ε., ο Κουρτς προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην προστασία τόσο της ζώνης του Σένγκεν όσο και των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς εκλέχθηκε στην ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος, το οποίο συγκυβερνούσε από το 2007 με τους Σοσιαλδημοκράτες, στις 14 Μαΐου του 2017.

Αμέσως μετά από την εκλογή του, ο ίδιος είχε ζητήσει την άμεση διάλυση της κυβέρνησης και την προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες και διεξήχθησαν στις 15 Οκτωβρίου και τις οποίες κέρδισε χάρη στην υψηλή δημοτικότητά του.

Κατά τον προεκλογικό αγώνα, κεντρικό πολιτικό θέμα αναδείχθηκε το μεταναστευτικό ζήτημα, με τον Κουρτς να υιοθετεί την θέση του Κόμματος των Ελευθέρων, το οποίο πλέον αποτελεί εταίρο στην κυβέρνηση συνασπισμού που συγκρότησε.
tribune.gr
Δείτε κι εδώ
loading...


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Αν δεν λειτουργεί το κουμπί, κάντε copy - paste
την διεύθυνση

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours