________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Νέες δυνατότητες στην τέχνη του καμουφλάζ ανοίγει μια καινοτόμος τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Κωνσταντίνο Μακρή και την ομάδα του, σε συνεργασία με  ερευνητές του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Βιέννης, με επικεφαλής τον καθηγητή Στέφαν Ρότερ.
Η νέα μέθοδος, η οποία δείχνει ότι μπορεί να λειτουργήσει σε διάφορα μήκη κύματος του φωτός ακόμα και ακουστικά, χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή με την οποία το κύμα του φωτός κατευθύνεται διαμέσου του αντικειμένου.Οι μέχρι στιγμής τεχνολογίες βασίζονταν στην κατεύθυνση των κυμάτων φωτός γύρω από το αντικείμενο ή στην δυνατότητα του αντικειμένου να αποσβήνει το φως που έρχεται μέσω μιας μικρής οθόνης, γεγονός που το καθιστά αόρατο από ορισμένη οπτική γωνία.
Η νέα προσέγγιση, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκμεταλλεύεται ειδικά υλικά που συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο την απόσβεση και την ενίσχυση της ακτινοβολίας, χρησιμοποιώντας μια ειδική τεχνολογία κυμάτων.

Μέχρι στιγμής, η αποτελεσματικότητα της τεχνικής έχει επιβεβαιωθεί από προσομοιώσεις υπολογιστών, και ήδη σχεδιάζονται τα πρώτα πειράματα.
Ο Κωνσταντίνος Μακρής σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ (2002) και πήρε το διδακτορικό του στη θεωρητική φυσική φωτονικών συστημάτων από το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα των ΗΠΑ (2008). 


Μεταξύ 2008 - 2010 έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στην Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης (EPFL) της Ελβετίας, στη συνέχεια διετέλεσε λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Βιέννης (TU-Wien), από το 2012 έως το 2015 εργάσθηκε στα πανεπιστήμια Πρίνστον και TU-Wien ως υπότροφος Μαρί Κιουρί, ενώ το 2017 εξελέγη επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
eirinika.gr
Δείτε κι εδώ
loading...


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Αν δεν λειτουργεί το κουμπί, κάντε copy - paste
την διεύθυνση

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours