________ _ _ _ _ _ _
#

Ένα απόρρητο ντοκουμέντο ξεκινά με την πρόταση πως «μια περίεργη αλληλουχία γεγονότων που συνδέονται με την παραψυχολογία έχει λάβει χώρα τον τελευταίο μήνα».

Και καταλήγει με μια απειλητική ερώτηση για το αν μπορούν πράγματι τα μέντιουμ να εξαφανίζουν πόλεις στον χωροχρόνο!

Κι αν αυτό ακούγεται σαν να έχει βγει από σελίδες επιστημονικής φαντασίας, δεν είναι παρά εσωτερικό υπόμνημα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) του 1977. Το πρώτο γεγονός που συζητά η NSA είναι μια αναφορά της CIA που αναφέρει ότι η σοβιετική KGB έχει ριχτεί με τα μούτρα στην παραψυχολογία.

Σύμφωνα με αυτή, η KGB συνομιλούσε με δυτικούς επιστήμονες, μέσω συνδετικών κρίκων και ανεξάρτητων ερευνητών, συγκεντρώνοντας έτσι πολύτιμες πληροφορίες χωρίς το ρίσκο να πρέπει να αντιγυρίσουν τις χάρες στους Δυτικούς. Σύμφωνα με το υπόμνημα της NSA, η τακτική αυτή απέδωσε «υψηλού επιπέδου δυτικά επιστημονικά δεδομένα».


Το επόμενο γεγονός που σχολιάζει η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας είναι αυτό που μοιάζει με σοβιετική πρόκληση: τον Ιούνιο του 1977, ένας αμερικανός δημοσιογράφος κρατούνταν στη Ρωσία επειδή είχε στην κατοχή του σοβιετικά έγγραφα περί παραψυχολογίας. Το ντοκουμέντο μιλούσε για «ψυχικά σωματίδια» μέσα στα ζωντανά κύτταρα, δίνοντας έτσι «επιστημονικό» έρεισμα στην παραψυχολογία.

Οι Αμερικανοί το θεώρησαν βέβαια παγίδα όλο αυτό, δεν ήξεραν όμως τον λόγο. Ήθελαν μήπως να τους αποπροσανατολίσουν οι Σοβιετικοί από την πραγματική έρευνα αιχμής που γινόταν στον τομέα των παραφυσικών φαινομένων που θα τους έδινε όσο να πεις το κεφάλι στην ψυχροπολεμική μάχη των δύο υπερδυνάμεων; Αυτό ήταν! Ή αυτό πίστεψαν τουλάχιστον οι Αμερικάνοι πως ήταν, καθώς οι καιροί ήταν παρανοϊκοί και κανείς δεν μπορούσε να αποκλείσει τίποτα.

Οι Σοβιετικοί έριξαν και το τυράκι στο τέλος, μιλώντας για μια πετυχημένη δοκιμή αυτού που ονόμαζαν «τηλεκινητική δύναμη» σε ένα στρατιωτικό εργαστήριο, καταλήγοντας πως αυτός ο τύπος ενέργειας που παράχθηκε «είναι ίσως πιο σημαντικός από αυτόν της ατομικής ενέργειας»!

Το τρίτο γεγονός που έπεισε τους Αμερικάνους ήταν αυτό που έμοιαζε ως ανεξάρτητη επιβεβαίωση, όταν «κάποιοι φυσικοί» ισχυρίστηκαν πως το Διάστημα είναι περισσότερο «μεγάλη σκέψη» παρά «μεγάλη μηχανή». Σύμφωνα με αυτή την άποψη, το «ενοποιημένο πεδίο» της πραγματικότητας είναι η συνείδηση. Και κάτι ακόμα: η άποψη των φυσικών ανέφερε τα τηλεκινητικά πειράματα ως απόδειξη και πιθανολογούσε πως η «συγκέντρωση της προσοχής» θα μπορούσε να παράγει μια «νέα μορφή ενέργειας που μετακινεί ή τροποποιεί ενδεχομένως την ύλη»! Αυτό ακριβώς που έκαναν οι Σοβιετικοί δηλαδή.

Η αναφορά έκανε λόγο ακόμα και για βρετανούς επιστήμονες που πίστευαν παρόμοια πράγματα, έχοντας εξετάσει τον Ούρι Γκέλερ. Οι Αμερικάνοι της CIA έκαναν το ίδιο και βρήκαν πως οι μεταφυσικές ικανότητές του ήταν ισχυρές.

Και με ισχυρές μεταφυσικές ικανότητες, ένα μόνο πράγμα μπορούσες να φτιάξεις: όπλα! Δύο όπλα, συγκεκριμένα: μια τηλεκινητική ωρολογιακή βόμβα και το αντίστοιχο μιας ψυχικής πυρηνικής βόμβας(!), που θα μπορούσε να στείλει μια ολόκληρη πόλη στα αζήτητα του χωροχρόνου.

Το πρώτο όπλο περιστρεφόταν γύρω από την απαγωγή ενός υπαλλήλου της υπηρεσίας ασφαλείας και την πλύση εγκεφάλου του, που θα του επέτρεπε να «προγραμματιστεί επιλεκτικά ώστε να αναπτύξει τηλεκινητικές ιδιότητες κάτω από το στρες της δουλειάς». Η θεωρία έλεγε πως όταν μια αγχωτική κατάσταση παρουσιαζόταν στη δουλειά, τα αντικείμενα θα άρχιζαν να μετακινούνται και να εξαφανίζονται ανεξάρτητα, αλλά και πως «η επικοινωνία θα γινόταν αδύνατη».

Το δεύτερο όπλο που έτρεμαν οι Αμερικάνοι ήταν σαφώς πιο σοφιστικέ και απειλητικό. Παραθέτοντας μια πρόβλεψη για μια «τεράστια αλλαγή που θα αλλάξει τη διεύθυνση, τον χρόνο, τον χώρο και τη σχέση ενέργειας-ύλης του κόσμου μας», το υπόμνημα αναρωτιέται τι θα γινόταν αν έφερνες κοντά πολλά μέντιουμ με ισχυρές μεταφυσικές δυνάμεις. Αν δέκα τέτοιοι νοματαίοι με πιστοποιημένες τηλεκινητικές δυνατότητες εμφανίζονταν στο ίδιο μέρος, θα πυροδοτούσαν μια «αλυσιδωτή αντίδραση, προκαλώντας την ύλη να αλλάξει κατεύθυνση και να βουλιάξει μέσα στον ωκεανό της ενέργειας ή θα εκτοπιζόταν μέσα στον χρόνο και τον χώρο»;

Αυτά απασχολούσαν τις μυστικές υπηρεσίες των υπερδυνάμεων του πλανήτη λίγες δεκαετίες πρωτύτερα, όταν η παραπλάνηση και τα πρακτοριλίκια ήταν στα φόρτε τους… newsbeast
Δείτε κι εδώ
loading...Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours