________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Ελλάδα είχαν σαν αποτέλεσμα ένας πλάτανος 180 ετών και ύψους 40 μέτρων στην Πορταριά του Πηλίου να πέσει πάνω στις στέγες σπιτιών.
Σύμφωνα με το taxydromos.gr το αιωνόβιο δέντρο που μάλιστα ήταν ανακηρυγμένο ως «μνημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους», δεν άντεξε απέναντι στον ισχυρό άνεμο και χθες τα ξημερώματα σχίστηκε στα δύο και «προσγειώθηκε» πάνω στις στέγες δύο σπιτιών και σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής.
paltanso2
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της ιδιοκτήτριας του ενός από τα δύο σπίτια πάνω στο οποίο έπεσε ο πλάτανος. «Ακόμη δεν μπορώ να μιλήσω. Έχω ένα κόμπο στο λαιμό από εκείνη την ώρα. Ήμουν μέσα στο σπίτι και κοιμόμουν. Έτυχε εκείνη την ώρα να σηκωθώ 


να πάω τουαλέτα. Καθώς περπατούσα, ακούστηκε ένα μπαμ και έσβησαν τα φώτα. Ο κρότος ήταν τόσο μεγάλος. Έγιναν όλα ξαφνικά. Μα ένα τέτοιο δέντρο να πέσει;», ανέφερε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Το σπίτι της έχει υποστεί ζημιές στη στέγη και στον πάνω όροφο ενώ και το ταβάνι έχει ρωγμές.
paltanso3
Από το διπλανό σπίτι, οι ιδιοκτήτες έλειπαν. «Είχαμε πάει στη Λάρισα και μας ειδοποίησαν το πρωί φίλοι μας. Όταν σηκωθεί ο πλάτανος θα δούμε τι ζημιές υπάρχουν. Προς το παρόν φαίνεται ότι έχει χτυπηθεί η στέγη στη γωνία αριστερά, η καμινάδα από το τζάκι, η αυλή και το παράθυρο της κουζίνας έχει μπει όλο μέσα», είπε η ιδιοκτήτρια του διπλανού σπιτιού.

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου φρόντισε για το κόψιμο των κλαδιών και την απομάκρυνσή τους από τις στέγες.
Δείτε κι εδώ
loading...Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours