________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Η Σάλι Τζόουνς, μια από τις πιο γνωστές Βρετανίδες νύφες τζιχαντιστών και μια γυναίκα που κέρδισε επάξια το ψευδώνυμο «Κυρία Τρόμος», εμφανίζεται τώρα μετανιωμένη για τις θηριωδίες στις οποίες συμμετείχε και ζητά κλαίγοντας να επιστρέψει στη Βρετανία. 

Η Τζόουνς μετακόμισε στη Συρία με τον 10χορνο γιο της για να υπηρετήσει το Ισλαμικό Κράτος και να παντρευτεί τον τζιχαντιστή Junaid Hussain. 


Η σύζυγος ενός άλλου τζιχαντιστή, η Αϊσά, μίλησε στο Sky News για την Τζόουνς. «Έκλαιγε και έλεγε ότι θέλει να επιστρέψει στη Βρετανία αλλά το Ισλαμικό Κράτος της το απαγορεύει επειδή τώρα είναι σύζυγος στρατιώτη. Μου είπε ότι ελπίζει να επιστρέψει στη χώρα της» δήλωσε η Αϊσά. 

Ο άντρας της Τζόουνς, που ήταν επικεφαλής των διαδικτυακών επιχειρήσεων της οργάνωσης, σκοτώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής. 

Τότε, η Τζόουνς έγραφε στο Twitter ότι ήταν «υπερήφανη που ο σύζυγός της σκοτώθηκε από τον μεγαλύτερο εχθρό του Αλλάχ. Είθε ο Αλλάχ να είναι ευχαριστημένος μαζί του». 
Βρετανικά και Αμερικανικά ΜΜΕ είχαν προσάψει στον Hussain το ψευδώνυμο «Κύριος Τρόμος». 

Παρόλα αυτά, η 47χρονη Βρετανίδα δεν ήταν «θύμα» του συζύγου της, καθώς από την πρώτη στιγμή είχε ενεργό ρόλο στο Ισλαμικό Κράτος θεωρείτο στέλεχος της ομάδας al-Khansaa, μιας γυναικείας «ταξιαρχίας» που περιπολεί τους δρόμους της πόλης Ράκα. 

Στο παρελθόν, η «Κυρία Τρόμος» έχει δηλώσει ανοιχτά μέσω κοινωνικών δικτύων ότι θέλει να γίνει καμικάζι για να εκδικηθεί με αυτό τον τρόπο τον θάνατο του μαχητή-συζύγου της. zougla.gr
Δείτε κι εδώ
loading...Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours