________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Η Δικαιοσύνη ολιγώρησε 

Γράφει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος 

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου του 2013, στις 14.30, προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πτήση από Ντουμπάι. Από το αεροπλάνο κατεβαίνει ο Νίκος Συντυχάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας CAPITAL, συμφερόντων Μαρινάκη.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι τον απομονώνουν (ο Γιαννουσάκης υποστηρίζει ότι εκείνος είχε ενημερώσει τις Αρχές) και του θέτουν το ερώτημα πόσα χρήματα φέρει μαζί του. Ο Συντυχάκης δηλώνει 6.000 ευρώ και ακολουθεί έλεγχος των αποσκευών του, κατά τον οποίο έκπληκτοι οι υπάλληλοι ανακαλύπτουν 620.000 σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ!

Ο Συντυχάκης τα χάνει και στο εύλογο ερώτημα των τελωνειακών για την προέλευση τόσο μεγάλου ποσού δηλώνει ότι το αγνοεί και δεν γνωρίζει πώς και από ποιον τοποθετήθηκε στις αποσκευές του.

Δεν γίνεται, όπως είναι φυσικό, πιστευτός, ζητεί όμως να επικοινωνήσει με το Ντουμπάι για να πληροφορηθεί δήθεν από την επιχείρηση (ποια άραγε;) πώς βρέθηκαν όλα αυτά τα χρήματα στις αποσκευές του, εφόσον σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ποσόν δεν βρέθηκε σε μόνο μία αποσκευή αλλά σε διαφορετικές, διάσπαρτο.

Τα χρήματα κατάσχονται, παρά τις προσπάθειες κάποιων παραγόντων να αποσιωπηθεί το γεγονός και τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους αρμοδίους.

Έπεσαν πολλά τηλεφωνήματα τότε, μας λέει άνθρωπος που έζησε τα γεγονότα εκ των έσω.
Πληροφορηθήκαμε, μάλιστα, ότι η προϊσταμένη του τμήματος στο Τελωνείο έκανε έρευνα προσφάτως για να ανακαλύψει πώς διέρρευσαν τα στοιχεία της υπόθεσης στη «Ζούγκλα» και αναρωτιόμαστε: Αντί να κάνει έρευνα πώς επεστράφησαν τα χρήματα στον Μαρινάκη, αναζητεί την πηγή του δημοσιογράφου, όταν διερευνάται η αλήθεια; Περίεργα πράγματα...

Προσέξτε, ο Συντυχάκης δεν αναφέρθηκε σε ναυτιλιακό συνάλλαγμα όταν εντοπίστηκαν τα χρήματα, αλλά δήλωσε άγνοια για το ποιος τοποθέτησε τα χρήματα στις βαλίτσες του.

Το ποσόν παρέμεινε δεσμευμένο στο τελωνείο για τρεις μήνες και ω του θαύματος μετά τη

διερεύνηση της υπόθεσης από την Ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος παρακρατήθηκε το 25% υπέρ του Δημοσίου και τα υπόλοιπα επεστράφησαν στον εφοπλιστή.

Καμία συνέπεια για τους δράστες. Την ώρα που ο ελληνικός λαός μαστίζεται από τη λιτότητα της τρόικας και άνθρωποι αυτοκτονούν, ο Συντυχάκης και το αφεντικό του απολαμβάνουν την ασυλία της κυβέρνησης Σαμαρά, διακινώντας παρανόμως με αυτήν τη μέθοδο μαύρο χρήμα.

Πρόκειται ναι ή όχι για κακούργημα, το οποίο επισύρει ποινή δεκαετούς κάθειρξης; Τι θα απαντήσουν άραγε σήμερα, που η υπόθεση ερευνάται εξαρχής από την εισαγγελέα Τζίβα, ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Χαρδούβελης, οι υπεύθυνοι της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οι υπόλοιποι τεθλιμμένοι συγγενείς; Κυρίως οι πολιτικοί συγγενείς της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι κόπτονται σήμερα υπέρ του κ. Μαρινάκη και ζητούν επί πίνακι την κεφαλή της εισαγγελέως Τζίβα;

Προφανώς η Εξεταστική Επιτροπή, τη σύσταση της οποίας ζήτησε η Νέα Δημοκρατία, θα ρίξει άπλετο φως και προς αυτήν την κατεύθυνση, αρχίζοντας από τα μαλακά της διακίνησης μαύρου χρήματος, για να πάει αμέσως μετά στα πιο... σκληρά.

Βεβαίως, κατ' αυτόν τον τρόπο υπάρχει κίνδυνος η υπόθεση να τραβήξει σε μήκος χρόνου και ίσως σε κάτι τέτοιο να ποντάρουν οι πρωταγωνιστές και οι ηθικοί αυτουργοί.

Θα ζητήσουμε, ως έχουμε δικαίωμα, να πληροφορηθούμε με ποιο σκεπτικό παραδόθηκαν πίσω τα χρήματα και δεν υπήρξε καμία συνέπεια για τους εμπλεκόμενους, εφόσον είναι γνωστό τοις πάσι πως όταν συλλαμβάνεσαι με περισσότερα από τα νόμιμα επάνω σου, αρνείσαι την ύπαρξή τους και δηλώνεις άγνοια, οδηγείσαι στον εισαγγελέα και όχι στο σπίτι σου. Τα χρήματα κατάσχονται, επιβάλλεται και βαρύτατο πρόστιμο και υφίστασαι τις προβλεπόμενες ποινικές συνέπειες εκ του κακουργήματος ή μήπως δεν είναι έτσι;

Έπεται η συνέχεια... - zougla.gr
Δείτε κι εδώ
loading...Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours