________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Σε τροχιά επανεκκίνησης και πλήρους λειτουργίας τίθεται το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων με την τροπολογία, που κατέθεσε ο Γιώργος Σταθάκης, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ψηφίζεται σήμερα, Τρίτη, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

Σε τροχιά επανεκκίνησης και πλήρους λειτουργίας τίθεται το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΙΓΜΕ) με την τροπολογία, που κατέθεσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος

Σταθάκης, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής. Η τροπολογία θεσπίζει για διάστημα 12 μηνών αναστολή μέτρων διοικητικής και αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του Ινστιτούτου. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν από αύριο κιόλας οι εργαζόμενοι να λάβουν και πάλι τη μισθοδοσία τους.

Το ΙΓΜΕ βρισκόταν σε πλήρη παράλυση, όπως είπε ο Υπουργός, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, εξαιτίας οικονομικών βαρών που του χρεώνονται αλλά αδυνατεί να εξυπηρετήσει. Οι συνταξιούχοι του ΙΓΜΕ είχαν στραφεί κατά του Ινστιτούτου, διεκδικώντας δικαστικά την αποζημίωση συνταξιοδοτικού πακέτου το οποίο είχε συναφθεί με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία και είχε λήξει. Αντί να κινηθούν οι​ ίδιοι κατά της ιδιωτικής εταιρίας, για να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί, υπήρξε η απαίτηση αυτό να καλυφθεί από το δημόσιο προϋπολογισμό. Το αποτέλεσμα ήταν να μπλοκαριστούν δικαστικά όλοι οι λογαριασμοί του ΙΓΜΕ και να μην μπορεί να λειτουργήσει το Ινστιτούτο.

Η κυβέρνηση επιμένει στην αναγκαιότητα λειτουργίας ενός δημόσιου ερευνητικού φορέα που ασχολείται με τον σημαντικό ορυκτό πλούτο, τα πλούσια υπόγεια ύδατα και γενικότερα τα ζητήματα γεωλογικού ενδιαφέροντος. Ο ΥΠΕΝ προτίθεται να ορίσει άμεσα νέα διοίκηση στο ΙΓΜΕ, που θα αναλάβει να επιλύσει τα μακροχρόνια προβλήματα του.
Δείτε κι εδώ
loading...Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours