________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Μπορείς αλήθεια να πιστεύεις ότι είσαι η ενσάρκωση του τυχεράκια «Γκαστόνε», όταν έχεις σπάσει το μηριαίο σου οστό; Ναι, αν το σπασμένο πόδι είναι αποτέλεσμα μιας πτώσης με «χίλια» στο φημισμένο «σαρκοβόρο» Isle of Man. Άλλοι μετά από παρόμοια πτώση κατέληξαν πολυτραυματίες ή ακόμα χειρότερα, στο νεκροτομείο.

Μιλάμε για τον Ian Hutchinson, βετεράνο πολυνίκη των αγώνων στο Isle of Man που συγκαταλέγεται στα -ζωντανά ευτυχώς- θύματα του εφετινού Senior TT.

Ο Hutchinson που έχει κερδίσει 16 φορές στο ΤΤ, τσακίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ κατέβαινε από το βουνό που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής των 50 χλμ.

Οι ειδικοί που αναζήτησαν τα αίτια της πτώσης υποψιάζονται πως προκλήθηκε από κλατάρισμα του μπροστινού ελαστικού. Αυτό βέβαια ελάχιστη προσφέρει παρηγοριά στον Hutchinson που πρέπει να περάσει ένα σημαντικό διάστημα μακριά από τις μοτοσυκλέτες μέχρι να αποκατασταθεί το κάταγμα και οι επιπτώσεις του.

Ο Hutchinson ίσως «τραυμάτισε» το μπροστινό λάστιχο της μοτοσυκλέτας του περνώντας ανάμεσα σε δύο κινητές μπαριέρες που σημάδευαν το σημείο όπου κείτονταν μια άλλη μοτοσυκλέτα, θύμα προηγούμενης πτώσης που δεν είχαν προλάβει να απομακρύνουν οι άνθρωποι της οργάνωσης. Ίσως απλά να έκανε λάθος.

Το σίγουρο από την παρακολούθηση του βίντεο είναι πως η γραμμή του ήταν πιο ανοικτή απ' ο,τι έπρεπε και νωρίτερα έχει πατήσει το πίσω φρένο που το έχει μεταφέρει στο τιμόνι -στοιχεία που συνδέονται μεταξύ τους. Στη συνέχεια έχασε το μπροστινό, ίσως από κλατάρισμα, ίσως όμως από τη λάθος γραμμή που τον ανάγκασε να χάσει την κορυφή της στροφής.

Για να διορθώσει, έδωσε μεγαλύτερη κλίση στη μοτοσυκλέτα κρατώντας κλειστό το γκάζι –συνθήκες που όταν συντρέχουν οδηγούν σε πτώση!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε τι εννοούμε:

Δείτε κι εδώ
loading...Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours