________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Την ώρα που στην Ελλάδα η νέα γενιά και όχι μόνο ασχολείται με το Survivor, στην Πολωνία ανατριχιάζουμε στην κυριολεξία με τις τοποθετήσεις μαθητών σε σχέση με τα τεκταινόμενα στην χώρα τους αλλά και στον πλανήτη.

Το Κοινοβούλιο των Παιδιών και των Νέων (Sejm Dzieci i Młodzieży) στην Πολωνία είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1994. Λαμβάνει χώρα κάθε 1η Ιουνίου (Ημέρα του Παιδιού) και συμμετέχουν παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Τα μέλη του είναι όσα τα μέλη του πολωνικού κοινοβουλίου (γνωστού και ως Δίαιτα), δηλαδή 460 και προέρχονται από όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Η εικόνα νεαρών που μιλούσαν με πάθος από το βήμα της Βουλής για την παράδοση, την χριστιανική ταυτότητα, τον Χριστό, την ιστορία και τους «Καταραμένους Στρατιώτες» (οι Πολωνοί μαχητές που αντιστάθηκαν στον σοβιετικό ζυγό από το 1944 μέχρι και τις αρχές του 1960) μας άφησε άφωνους.

Τα παιδιά καταγγέλλουν την εισβολή μουσουλμάνων στην Ευρώπη βάσει σχεδίου, την οποία παρομοιάζουν με την οθωμανική εισβολή του παρελθόντος, την αύξηση της εγκληματικότητας, τους γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

el.gr
Δείτε κι εδώ
loading...Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours