________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Δωροδοκία 2 εκατ. ευρώ μέχρι και σε 10χρονη κόρη μέλους της FIFA ξεσκεπάζεται, αναφορικά με τον τρόπο που το Κατάρ εξασφάλισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022!


Η Bild έχει λάβει την έκθεση των 430 σελίδων που συνέταξε ο Μάικλ Γκαρσία, ο οποίος ανέλαβε την ολοκληρωτική έρευνα για τον τρόπο που επιλέχθηκε η Ρωσία και το Κατάρ για τις δύο επόμενες διοργανώσεις του σπουδαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού παγκοσμίως.

Βάσει των όσων αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα, γίνεται λόγος για δωροδοκία 2 εκατ. ευρώ σε 10χρονη κόρη μέλους της FIFA, αναφορικά με την προτίμηση στην υποψηφιότητα του Κατάρ για το τουρνουά του 2022.

Επιπλέον, έγινε γνωστό πως μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είχαν ταξιδέψει στο Ρίο σε ακόμα μια μορφή δωροδοκίας από άτομα που βρίσκονταν στην επιτροπή που είχε καταθέσει την υποψηφιότητα του Κατάρ για το μεθεπόμενο Μουντιάλ...

Η απόφαση της FIFA: Eπισήμως αθώοι Μπλάτερ, Ρωσία, Κατάρ για τα Μουντιάλ 2018, 2022

Η έρευνα ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με την FIFA δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τις δύο χώρες, ούτε και από τον πρώην πρόεδρο της Συνομοσπονδίας. Αναφορές ενοχής για την Αγγλία.

Από τη στιγμή που η γερμανική εφημερίδα «Bild» βρήκε πρόσβαση και δημοσίευσε κάποιες λεπτομέρειες, η FIFA δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στη δική της δημοσίευση της «αναφοράς Γκαρσία», όπως ονομάζεται η σχετική έρευνα του επιθεωρητή κατά της διαφθοράς, Μάικλ Γκαρσία. Αυτή αποτελείται από 42 σελίδες και αθωώνει ουσιαστικά τη Ρωσία, το Κατάρ, αλλά και τον Ζεπ Μπλάτερ όσον αφορά τη διαδικασία και τις τυχόν παρατυπίες κατά την ψηφοφορία για την ανάληψη των Μουντιάλ του 2018 και 2022 αντίστοιχα.

Αυτή έλαβε χώρα το 2010 και για την επόμενη τετραετία ο Γκαρσία ερεύνησε κάθε υποψία για παράνομη πληρωμή των δύο χωρών, ώστε να αποσπάσουν ψήφους. Τελικά αυτές κρίθηκαν αθώες, όπως και ο τότε πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας (σ.σ.: αθώος γι' αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση και όχι για το σκάνδαλο διαφθοράς που τον οδήγησε εκτός καρέκλας).

Αντιθέτως και κόντρα σε κάθε υποψία, εκείνη που έχει καταγραφεί ως ένοχη για παρατυπίες, είναι η Αγγλία. Σε αυτή την περίπτωση η κατηγορία είναι ότι ο τότε πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ είχαν παραστεί προσωπικά σε συναντήσεις με άλλες χώρες, ώστε ν' ασκήσουν την επιρροή τους, κάτι που απαγορεύεται.
Πηγή: gazzetta.gr
Δείτε κι εδώ
loading...Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours