________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε ένα δυστύχημα που προκλήθηκε όταν πρόσφυγες έκλεισαν με τρεις κορμούς δέντρων τον αυτοκινητόδρομο Α16 στην περιοχή του Καλαί.

Ο οδηγός του φορτηγού, που είχε πολωνικές πινακίδες κυκλοφορίας, έπεσε περίπου στις 03:45 (τοπική ώρα, 04:45 ώρα Ελλάδας) πάνω σε τρία φορτηγά που είχαν σταματήσει εξαιτίας του κλειστού δρόμου. Το όχημά του πήρε φωτιά, ανακοίνωσε η περιφέρεια.


Η ταυτότητα του οδηγού δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη «εξαιτίας της κατάστασης του πτώματος», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της περιφέρειας, η οποία δεν θέλησε να κάνει άλλα σχόλια.

Εννέα πρόσφυγες από την Ερυθραία συνελήφθησαν, αφού εντοπίστηκαν μέσα σε ένα από τα τρία φορτηγά που είχαν εγκλωβιστεί στον δρόμο και κρατούνται. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, κατηγορούνται «για ανθρωποκτονία εξ αμελείας», «παρεμπόδιση της κυκλοφορίας».

Μετά τη δημιουργία της «ζούγκλας» στο Καλαί την άνοιξη του 2015 ήταν συχνό φαινόμενο πρόσφυγες να βάζουν εμπόδια στον δρόμο, ώστε να επιβραδύνουν τα φορτηγά που περνούν με κατεύθυνση τη Βρετανία προκειμένου να καταφέρνουν να κρυφτούν σε αυτά.

Η πρακτική αυτή είχε σχεδόν σταματήσει μετά την εκδίωξη των προσφύγων από την παραγκούπολη τον Οκτώβριο του 2016, όμως από τα τέλη Μαΐου οι πρόσφυγες έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στο Καλαί.
zougla.gr
Δείτε κι εδώ
loading...Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours