________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Σοβαρό πρόβλημα νομιμοποίησης του εκλογικού αποτελέσματος θα υπάρξει στην Αλβανία, αφού υπολογίζεται ότι μόλις το 43% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσήλθε στις κάλπες.

Τοπικές πηγές καταγγέλλουν ότι η διαδικασία εξελίχθηκε σε εκλογές βίας δίχως να αποκλείεται και η νοθεία.

Η αντιπρόεδρος της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που είναι του Δημοκρατικού Κόμματος δηλαδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατήγγειλε ότι στον αλβανικό βορρά συμμορίες ενόπλων ανδρών κυκλοφορούσαν με οχήματα δίχως πινακίδες κυκλοφορίας και απειλούσαν τους ψηφοφόρους.


Τοπικές πηγές επίσης καταγγέλλουν ότι συνέβη πραγματικό όργιο εξαγοράς ψήφων κυρίως από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα αλλά και από το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Ιλίρ Μέτα.

Επίσης καταγγέλλονται συμπλοκές και επεισόδια μεταξύ οπαδών αντίπαλων κομμάτων. Στα περισσότερα επεισόδια, σε κάποια από τα οποία έπεσαν και πυροβολισμοί, πρωταγωνιστούν οπαδοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος που συγκρούονται με οπαδούς του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ένταξης.

Το καθεστώς του Έντι Ράμα ασκεί τρομοκρατία στην ελληνική πόλη Χειμάρρα, προπύργιο των Βορειοηπειρωτών, με αποτέλεσμα μόνο το 21% των εγγεγραμμένων να έχει ψηφίσει.

Το Sputnik επικαλούμενο τα όσα μεταδίδει η σκοπιανή ιστοσελίδα Press24, αναφέρει ότι ένας ακτιβιστής κόμματος τραυματίστηκε από πυροβολισμό σε εκλογικό κέντρο κοντά στην πόλη Σενγκίν (Άγιος Γιάννης το ελληνικό όνομα) στη βόρεια Αλβανία.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα, απέσυρε τους εκλογικούς του αντιπροσώπους από 30 εκλογικά κέντρα επειδή οι ψηφοφόροι δέχονταν πιέσεις, ενώ ένας εκλογικός αντιπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους μπροστά σε ένα εκλογικό τμήμα στην πόλη Ελμπασάν.
tribune.gr
Δείτε κι εδώ
loading...Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours