________ _ _ _ _ _ _
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Ένταση επικράτησε την Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μεταξύ διαδηλωτών, συμβολαιογράφων και αστυνομίας.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, μέλη συλλογικοτήτων ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με συμβολαιογράφους και αστυνομικούς, προσπαθώντας να αποτρέψουν τη διενέργεια πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Οι συγκεντρωμένοι ακολούθησαν τους συμβολαιογράφους στον χώρο του κυλικείου, καταγγέλλοντας ότι επιχείρησαν να προχωρήσουν τη διαδικασία εκτός δικαστικής αίθουσας, όπως μετέδωσε ο Alpha. Μια εκ των συμβολαιογράφων προσήχθη από τις αρχές για εξακρίβωση στοιχείων μετά από καταγγελία βιαιοπραγίας εις βάρος μιας γυναίκας μέλους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου της Θεσσαλονίκης, ένταση επικράτησε μεταξύ μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και της Αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν μέλος του Συντονισμού ανέβηκε στην έδρα και απαίτησε από τους συμβολαιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα να αποχωρήσουν, σύμφωνα με το thestival.gr. Η Αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τον διαδηλωτή. Οι υπόλοιπο συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει για αρκετή ώρα ένταση τόσο στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, όσο και έξω από αυτή, ενώ προς την έδρα πετάχτηκε και μπουκάλι με νερό.

Την ίδια στιγμή οι συμβολαιογράφοι φυγαδεύτηκαν.

Άνδρες της Αστυνομίας προσπάθησαν να συλλάβουν δύο άτομα ωστόσο με παρέμβαση των μελών του συντονισμού δεν τα κατάφεραν.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει την απόφαση να μην επιτρέψει κανένα πλειστηριασμό από δω και στο εξής μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και να βρεθεί ένας νόμος που θα προστατεύει την λαϊκή κατοικία και περιουσία πήρε.


Δείτε κι εδώ
loading...Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours