_______ _________
#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Συστατικά:

120 γρ. ζάχαρη καστανή
120 ml κρέμα γάλακτος 35%
80 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο
1 κ.γ. αφρό αλατιού

Οδηγίες:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος χωρίς να την βράσουμε.
Σε μία βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη την βάζουμε στην φωτιά και την κουνάμε που και που μέχρι να λιώσει.
Την αφήνουμε για λίγο μέχρι να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα.


Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον ανθό αλατιού και το βούτυρο ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε στην λιωμένη καραμέλα την ζεστή κρέμα γάλακτος, προσεκτικά γιατί φουσκώνει, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση και να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.


Αδειάζουμε την ζεστή καραμέλα σε ένα βαζάκι και μόλις κρυώσει την διατηρούμε στο ψυγείο.

Μπορούμε φυσικά να την χρησιμοποιήσουμε και ζεστή επάνω στο παγωτό μας στα κέικ μας στο brownie και ακόμα καλύτερα και στο cheesecake.

gourmed.gr - syntages-matigr
Δείτε κι εδώ
loading...



Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours