________ _ _ _ _ _ _
#

 Συστατικά

    50 γρ. καπνιστή πάπρικα
    10 γρ. μπούκοβο σε σκόνη
    10 γρ. μπαχάρι τριμμένο
    1 κύβο ζωμό κότας
    10 γρ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
    60 γρ. ελαιόλαδο
    5 γρ. αλάτι
    1 κιλό πικάνια μόσχου

Για τις  πατάτες


    500 γρ. πατάτες baby με την φλούδα, πλυμένες
    5 γρ. φρέσκο δενδρολίβανο
    5 γρ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
    500 γρ. ημίχονδρο αλάτι
    50 γρ. βούτυρο
    50 γρ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι

 Μέθοδος Εκτέλεσης


Για τη μαρινάδα


    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C στον αέρα.
    Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο, το μπαχάρι, τον ζωμό, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
    Βάζουμε στο μπολ την πικάνια, φροντίζουμε η μαρινάδα μας να πάει παντού, και μαρινάρουμε για μια ώρα.

    Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχάρα σε χαμηλή φωτιά.
    Τοποθετούμε την πικάνια στο τηγάνι, από την πλευρά του λίπους για περίπου 20 λεπτά.
    Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιά και θωρακίζουμε το κρέας από τις υπόλοιπες μεριές για 1 λεπτό ακόμα.
    Τοποθετούμε την πικάνια πάνω σε μια σχάρα, με ένα ταψί από κάτω, με το λίπος προς τα επάνω και την βάζουμε στο φούρνο για μια ώρα.
    Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε ένα θερμόμετρο (εάν έχουμε) στο πιο παχύ σημείο του κρέατος (η θερμοκρασία πρέπει να είναι 56- 58 για να έχουμε ένα μέτριο ψήσιμο). Εάν θέλουμε μεγαλύτερο βαθμό ψησίματος την επαναφέρουμε στον φούρνο για λίγα λεπτά ακόμα.
    Αφήνουμε το κρέας μας να ξεκουραστεί για 10  λεπτά και κόβουμε σε λεπτά κομμάτια.

Για τις  πατάτες

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
    Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με το ημίχονδρο αλάτι.
    Απλώνουμε τις πατάτες στο ταψί και βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά  (αναλόγως το μέγεθος οι πατάτες μας για να είναι έτοιμες θα πρέπει να τρύπιουνται ευχάριστα με ένα μαχαίρι).
    Αφαιρούμε από τον φούρνο, τις κόβουμε στην μέση και τις αφήνουμε να κρυώσουν (10-15 λεπτά).
    Βάζουμε ένα αντικολιτικο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, απλώνουμε τις πατάτες από την κομμένη πλευρά στο τηγάνι.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, καρυκεύουμε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε 2-3 φορές με προσοχή να μην λιώσουν.
    Όταν πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να πάει παντού.
    Σερβίρουμε την πικάνια ιδανικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθό αλατιού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τις πατάτες μας.          akis
Δείτε κι εδώ
loading...



Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours